Exoftalmia – Oftalmopatia tiroidal

L’orbitopatia tiroïdal (per malaltia de Graves) es creu que és una malaltia d’origen immunològic que afecta el funcionament de la glàndula tiroide, d’una banda, i a components orbitaris, de l’altra .
És possible que aquesta malaltia afecti la glàndula tiroide i l’òrbita, però també és possible que només afecti una de les dues zones. Es produeix amb un augment de volum dels músculs extraoculars i del greix orbitari cosa que provoca proptosi, exoftàlmia o ulls sortits.

L’oftalmopatia o orbiopatia tiroïdal s’inicia amb un període inflamatori que pot durar entre 3 i 18 mesos i durant el qual el pacient experimenta la majoria dels canvis, que poden ser la retracció palpebral, exoftàlmia, visió doble, irritació i envermelliment de la superfície ocular i, de vegades, afectació de la visió.

Després d’aquest període inflamatori, el cirurgià pot oferir la rehabilitació quirúrgica per corregir els canvis que ha produït la malaltia als ulls i proporcionar al pacient el mateix aspecte físic que presentava abans de patir la malaltia.