Llagrimeig o Epífora

L’ull plorós es dóna si la glàndula lacrimal produeix llàgrimes adequadament però el conducte que drena les llàgrimes al nas no funciona correctament o està obstruït. Les llàgrimes s’acumularan a la superfície ocular i es desbordaran sobre el marge palpebral, i cauran cap a la galta; a més, pot ser que les llàgrimes retingudes al sac lacrimal s’infectin.

Una infecció en el conducte lacrimal produeix dolor i inflamació en el cantó intern de les parpelles, així com acumulacions mucopurulentes que poden provocar conjuntivitis de repetició.

Si el llagrimeig molesta el pacient i afecta la seva qualitat de vida, és pot realitzar una intervenció quirúrgica per crear un nou conducte lacrimal.

Aquesta operació es diu dacriocistorinostomia, en què, a més, es col·loquen temporalment petits tubs de silicona per mantenir obert el nou conducte lacrimal fins que finalitzi el procés de cicatrització.

L’eliminació quirúrgica de l’obstrucció creant un nou conducte lacrimal és necessària per aturar el llagrimeig i la infecció que pugui resultar d’aquest bloqueig.

L’obstrucció del conducte lacrimal pot afectar tant nens i nounats com adults i el tractament dependrà de les característiques específiques de l’obstrucció.